Η ιστορία μας

Εδώ και 60 χρόνια

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ...

Η ιδέα για τη δημιουργία της ψαροταβέρνας Γαλήνη ξεκίνησε από τον πατέρα του Μανώλη Πρέκα, που παλιότερα είχε καφενείο σε άλλο σημείο του νησιού.

Το 1955 άνοιξε το εστιατόριο του στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στο Μονόλιθο, στο σημείο που βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Εκεί, με αυτές τις παραστάσεις, μεγάλωσαν ο Μανώλης και η Άννα, έμαθαν τη δουλειά και ανέλαβαν την επιχείρηση το 2000 συνεχίζοντας με το ίδιο μεράκι και κάνοντας τη Γαλήνη σημείο αναφοράς στην εστίαση στη Σαντορίνη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ταβέρνα Γαλήνη λειτουργεί αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια.

Η εξαιρετική ποιότητα των πιάτων, η τεράστια ποικιλία σε καθημερινή βάση, η γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση και φυσικά η όμορφη τοποθεσία είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που έκαναν την επιχείρηση αγαπητή.

Η ψαροταβέρνα η Γαλήνη το 2000
Η ψαροταβέρνα η Γαλήνη σήμερα

Επιμονή στην παράδοση

Οι ντόπιοι δίνουν εδώ και πολλά χρόνια ψήφο εμπιστοσύνης στη Γαλήνη και την επισκέπτονται χειμώνα καλοκαίρι. Ενώ οι τουρίστες ζητούν με πείσμα οδηγίες για να βρουν το εστιατόριο και να απολαύσουν εκεί γεύσεις Σαντορίνης και Ελλάδας.

Με πολλή αγάπη στην ποιότητα και σ’αυτά που δίνει η γη και η θάλασσα του τόπου τους, ο Μανώλης και η Άννα συνεχίζουν την τεράστια παράδοση της οικογενειακής ψαροταβέρνας.

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΕΚΑΣ
ΑΝΝΑ ΠΡΕΚΑ