Η Γαλήνη

Ταβέρνα

Η ΓΑΛΗΝΗ

Στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στο Μονόλιθο, ακριβώς πάνω στο κύμα, βρίσκεται εδώ και 60 χρόνια, η παραδοσιακή ψαροταβέρνα Γαλήνη.

Πρωτοανοιξε το 1955

και από τότε λειτουργεί αδιάκοπα, προσφέροντας φρέσκο ψάρι, σαντορινιές γεύσεις και γνήσια ελληνική κουζίνα. Σήμερα, η ταβέρνα Γαλήνη έχει μεγάλη φήμη και είναι αγαπημένο στέκι για ντόπιους Σαντορινιούς αλλά και επισκέπτες του νησιού από όλο τον κόσμο!

Στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο της Γαλήνης απολαμβάνει κανείς κάθε μέρα μεγάλη ποικιλία πιάτων. Αυτά που πραγματικά έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και αποτελούν το λόγο που πολλοί την επιλέγουν, είναι τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε βιτρίνα για να δείτε και να διαλέξετε αυτό που λαχταρά η όρεξή σας. Φαγκρί, μπαρμπούνια, μπακαλιάρος, αλλά και γαρίδες, αστακούς, μύδια είναι κάποιες από τις γεύσεις της θάλασσας που θα απολαύσετε στη Γαλήνη.

Στην κουζίνα

του εστιατοριου Γαληνη

τα προϊόντα της Σαντορίνης έχουν την τιμητική τους. Θα απολαύσετε τους καλύτερους ντοματοκεφτέδες του νησιού, φτιαγμένους με την παραδοσιακή συνταγή που περνά εδώ και χρόνια από γενιά σε γενιά. Η φάβα, και η άσπρη μελιτζάνα ψητή στα κάρβουνα θα σας κάνουν να θέλετε να επιστρέψετε σύντομα στα τραπεζάκια της παραθαλάσσιας ταβέρνας!

Αυθεντικά πιατά

ελληνικης κουζινας

Δεν λείπουν φυσικά τα αυθεντικά πιάτα ελληνικής κουζίνας. Μουσακάς, γεμιστά, διάφορα λαδερά, μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών, ψητά της ώρας… ο κατάλογος του εστιατορίου είναι πολύ πλούσιος και κυριολεκτικά θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

Για το κλείσιμο του γευστικού σας ταξιδιού στη Γαλήνη, οι σεφ ετοιμάζουν εκπληκτικά επιδόρπια. Το Γιαννιώτικο με παγωτό είναι μια πραγματική απόλαυση που δεν πρέπει να στερηθείτε! Όπως επίσης το γλυκόπιοτο βινσάντο που θα σας κεράσουν φεύγοντας.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα τραπέζια της όμορφης εσωτερικής αίθουσας ή σε εκείνα που βρίσκονται στην αυλή, λίγα μέτρα από το κύμα.

Με πολλή αγάπη στην ποιότητα και σ’αυτά που δίνει η γη και η θάλασσα του τόπου τους, ο Μανώλης και η Άννα συνεχίζουν την τεράστια παράδοση της οικογενειακής ταβέρνας.

PHOTO GALLERY